Четвер, 18.04.2024, 04:50
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Травень » 21 » Зміни в законодавстві: вибори Президента України
14:57
Зміни в законодавстві: вибори Президента України

   Набрав чинності Закон України „Про внесення змін до Закону України „Про вибори Президента України” щодо забезпечення належної організації та проведення  виборчого процесу” від 15.05.2014 року, №1272-VII, опублікований в газеті Урядовий кур’єр від 17.05.2014 року №87.

     Даним нормативно правовим актом внесено певні зміни до процесу пов’язаного з виборами Президента України. Так, до ст. 19 Закону „Про вибори Президента України” включено ч. 4, яка надає право Центральній виборчій комісії за поданням голови обласної державної адміністрації змінювати місцезнаходження окружної виборчої комісії для забезпечення належної організації її роботи. Відповідно розміщення окружної виборчої комісії за межами територіального виборчого округу, внаслідок рішення центральної виборчої комісії про зміну місцезнаходження окружної виборчої комісії, не буде вважатися порушенням законодавства.

    Скорочено термін подання Органом ведення Державного реєстру виборців одного примірника попереднього списку виборців та виготовлених іменних запрошень, відповідній дільничній виборчій комісії з 16-ти до 8-ми днів.

     Іменні запрошення надсилаються дільничною виборчою комісією тепер не пізніше, ніж за п’ять днів до початку виборів, а не за дванадцять, як раніше.

    Органи виконавчої влади, органи влади Автономної Республіки Крим та органи місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи зобов’язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень:

  • Надавати їм необхідні приміщення, у виняткових випадках приміщення за поданнями голів обласних державних адміністрації можуть надаватися поза межами відповідного територіального виборчого округу;
  • Забезпечувати охорону виборчих комісій, а також охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації;
  • Надавати транспортні засоби, засоби зв’язку, обладнання, інвентар, оргтехніку, що підлягають поверненню після припинення повноважень виборчих комісій.

      На органи внутрішніх справ покладено обов’язок не пізніш як за вісім днів до дня виборів забезпечити цілодобову охорону приміщень окружних виборчих комісій, а також у разі необхідності, за зверненням Центральної виборчої комісії, - органів ведення Державного реєстру виборців.

      Транспортування пакетів з протоколами дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, виборчими бюлетенями, контрольними талонами і предметами, списками виборців, а також, за наявності, окремими думками членів виборчої комісії, викладеними у письмовій формі, актами, заявами, скаргами та рішеннями, прийнятими комісією, невідкладно після закінчення засідання комісії до окружної виборчої комісії здійснюється головою дільничної виборчої комісії або заступником голови та іншими двома членами цієї комісії під охороною у супроводі працівників органів внутрішніх справ, або, якщо виникла необхідність, за зверненням Центральної виборчої комісії, у супроводі працівників Служби безпеки України.

      Транспортування першого примірника протоколу окружної виборчої комісії про підсумки голосування в межах територіального виборчого округу, а в разі внесення змін до цього протоколу - і протокол, в якому були допущені неточності (описки чи помилки у цифрах), разом з відповідними протоколами та актами дільничних виборчих комісій, рішеннями, прийнятими на підставі цих актів, та, за наявності, протоколами окружної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на відповідній виборчій дільниці в межах територіального виборчого округу, окремими думками членів окружної виборчої комісії, викладеними у письмовій формі, заявами і скаргами про порушення окружною виборчою комісією порядку встановлення підсумків голосування в межах територіального виборчого округу та рішеннями, прийнятими окружною виборчою комісією за результатами їх розгляду, здійснюється головою окружної виборчої комісії або заступником голови та іншими двома членами цієї комісії, які повинні бути представниками різних кандидатів, під охороною у супроводі працівників органів внутрішніх справ, а в разі необхідності, за зверненням Центральної виборчої комісії, - співробітників Служби безпеки України.


 

Спеціаліст першої категорії

Сколівського РУЮ                                          В.Л. Козич

 


 

Переглядів: 565 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz