Середа, 24.04.2024, 08:32
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Січень » 4 » з першого дня 2013року розпочато роботу відділу реєстрації нерухомого майна
10:44
з першого дня 2013року розпочато роботу відділу реєстрації нерухомого майна

ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ПРАВ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО

З 1 січня 2013 року в Україні державна реєстрація речових прав на нерухоме майно (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, будівлі та споруди тощо)  змінена. Речові права на нерухоме майно в Сколівському районі реєструють: Реєстраційна служба Сколівського районного управління юстиції  (м. Сколе, м-н. Незалежності, 15, тел.. 2-19-39) та нотаріуси.

      Реєстраційною службою  здійснюється «первинна» реєстрація речових прав на нерухоме майно (новозбудованих будинків, квартир у новобудовах або новосформованих земельних ділянок), а також усіх прав на нерухоме майно, які виникли до 1 січня 2013 року. Орган державної реєстрації прав за місцезнаходженням нерухомого майна реєструє  відповідні права та видає свідоцтво про право власності на нерухоме майно. Строки реєстрації не перевищують чотирнадцяти робочих днів з моменту подання відповідної заяви. (Право власності на земельну ділянку здійснюється  після державної реєстрації цієї земельної ділянки в Державному земельному кадастрі.)

     Нотаріусами реєструється перехід права власності на нерухоме майно, тобто, здійснюється «вторинна» державна реєстрація нерухомості. Під час посвідчення договорів купівлі-продажу, міни, дарування нерухомого майна та земельних ділянок, набуття права власності на успадковану нерухомість тощо нотаріус здійснює одночасно процедуру державної реєстрації права власності на нерухоме майно в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Відомості до Реєстру нотаріус вноситиме практично «день у день». Нотаріус особисто здійснює державну реєстрацію та видає витяги з Реєстру.

       Плата за державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень встановлена у вигляді державного мита та є однаковою на всій території України.

       Зокрема, за проведення державної реєстрації права власності на нерухоме майно державне мито стягується у розмірі 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (що становить 119 гривень), а за державну реєстрацію інших речових прав на нерухоме майно, та обтяжень прав на нерухомі речі - 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 51 гривню.

       Права на нерухоме майно, що виникли та зареєстровані в установленому порядку до 2013 року, визнаються дійсними й з 1 січня 2013 року. Законодавство не передбачає обов’язку звертатися за їх «перереєстрацією» в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. У разі звернення за бажанням особи за проведенням такої перереєстрації державне мито не справляється.

                                                                                                 Начальник відділу державної 

                                                                                                  реєстрації нерухомого майна 

                                                                                                  РС Сколівського РУЮ Зінкевич І.В.

Переглядів: 848 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz