Четвер, 18.04.2024, 18:29
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Вересень » 25 » Участь структурних утворень політичних партій у виборчому процесі
12:03
Участь структурних утворень політичних партій у виборчому процесі

24 вересня 2015 року в залі засідань райдержадміністрації відбулася нарада-семінар з керівним складом структурних утворень політичних партій зареєстрованих у Сколівському районі за участю в.о. начальника Сколівського районного управління юстиції- начальника реєстраційної служби, правоохоронних органів, голів місцевих рад, заступника голови Сколівської районної державної адміністрації, з метою надання методичної та роз’яснювальної допомоги вимог чинного законодавства щодо участі структурних утворень політичних партій у виборчому процесі.

Право громадян на свободу передбачено в Загальній декларації прав людини й гарантовано Конституцією та законодавством України.

Статею 36 Конституції України закріплює право громадян України на свободу об'єднання в політичні партії та громадські організації для здійснення й захисту своїх прав і свобод і задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів. При цьому ніхто не може бути примушений до вступу в будь-яке об'єднання громадян чи обмежений у правах за належність чи неналежність до політичних партій або громадських організацій.

Право громадян  на  свободу об'єднання у політичні партії для здійснення  і  захисту  своїх  прав  і   свобод   та  задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів визначається і гарантується Конституцією України .

Об»єднанням громадян є добровільне громадське формування, створене на основі єдності інтересів для спільної реалізації громадянами своїх прав і свобод.

Встановлення  обмежень  цього  права  допускається  відповідно  до Конституції  України   в   інтересах   національної  безпеки   та громадського порядку,  охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей,  а  також  в інших  випадках,  передбачених Конституцією України. Ніхто не може бути примушений до вступу  в  політичну партію або обмежений у праві добровільного виходу з політичної партії. Належність чи  неналежність до політичної партії не може бути підставою для обмеження прав і свобод  або  для  надання  державою будь-яких пільг і переваг. Обмеження щодо  членства  у політичних партіях встановлюються виключно Конституцією та законами України.

Політична партія  -  це  зареєстроване   згідно   з   законом добровільне    об'єднання    громадян    -   прихильників  певної загальнонаціональної програми суспільного розвитку,  що має  своєю метою  сприяння  формуванню  і вираженню політичної волі громадян, бере участь у виборах та інших політичних заходах.

Громадянин України може перебувати  одночасно  лише  в  одній політичній партії.

На сьогоднішній день на території Сколівського р-ну зареєстровано 320 структурних утворень політичних партій

Фотоматеріали заходу див. у розділі Фотоальбоми

Начальник РС 

Сколівського РУЮ/в.о.

начальника управління юстиції                                                         Шепега В.В.

Переглядів: 478 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz