Вівторок, 19.03.2024, 05:12
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Листопад » 20 » Про питання, пов»язані з державною реєстрацією громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону
09:03
Про питання, пов»язані з державною реєстрацією громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону
Згідно зі статтею 2 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» ( далі – Закон про реєстрацію ) відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, регулюються Конституцією України, цим Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону.
Відповідно до частини першої статті 3 Закону про реєстрацію дія цього Закону поширюється на державну реєстрацію всіх юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми, форми власності та підпорядкування. Частиною другою цієї статті встановлено, що законом можуть бути встановлені особливості державної реєстрації певних установ та організацій.
Правовий статус , порядок реєстрації та діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону визначено Законом України від 22.06.2000 №1835 «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» ( далі – Закон № 1835).
Відповідно до статті 6 Закону №1835 для реєстрації громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону його засновники подають до відповідного виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної у місті ради за місцем його діяльності рішення про його створення, підтримане відповідним органом внутрішніх справ чи підрозділом Державної прикордонної служби України, узгоджене з цими органами положення (статут), інформацію про склад керівного органу, а також список членів формування.
Рішення про реєстрацію або відмову в ній повідомляється засновникові письмово у 10-ти денний термін з дня прийняття відповідного рішення.
Після реєстрації громадське формування набуває статусу юридичної особи.
Одночасно, звертаю увагу на те, що установи та організації, для яких законом установлені особливості державної реєстрації, набувають статусу юридичної особи лише з моменту їх державної реєстрації у порядку, встановленому Законом про реєстрацією.
Державна реєстрація юридичної особи здійснюється відповідно до вимог 24, 25-27 Закону про реєстрацію.
Згідно із частиною четвертою статті 25 Закону про реєстрацію дата внесення до ЄДР запису про проведення державної реєстрації є датою державної реєстрації юридичної особи.
Ураховуючи вищевикладене, набуття громадським формуванням з охорони громадського порядку і державного кордону статусу юридичної особи має здійснюватись у два етапи, спочатку у відповідності до Закону №1835 у виконавчому органі сільської, селищної, міської, районної у місті ради за місцем його діяльності отримується рішення про реєстрацію, а потім у відповідності до Закону про реєстрацію на підставі поданих документів вноситься до Єдиного державного реєстру відповідний запис державним реєстратором.

Державний реєстратор О.Романів
Переглядів: 419 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz