П`ятниця, 19.04.2024, 19:04
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Жовтень » 13 » Порядок реєстрації структурного утворення політичної партії
13:48
Порядок реєстрації структурного утворення політичної партії
Реєстрація обласних, міських і районних організацій або інших структурних утворень, передбачених статутом партії, здійснюється відповідними органами юстиції Міністерства юстиції України, якщо інший порядок не передбачений законом, лише після реєстрації політичної партії Міністерством юстиції України. Після реєстрації обласних, міських та районних організацій політичних партій вони можуть набувати статусу юридичної особи, якщо це передбачено статутом партії.
Легалізуючий орган приймає рішення про реєстрацію обласних, міських, районних організацій (надалі – структурних утворень політичної партії), передбачених статутом партії, протягом 10 днів з дня надходження письмової заяви від них, завіреної керівним органом політичної партії.
Для реєстрації структурного утворення політичної партії для набуття статусу юридичної особи до легалізуючого органу подаються наступні документи:
- заява ;
- копія статуту політичної партії;
- відомості про склад керівних органів структурного утворення політичної партії ;
- протокол установчих зборів (конференції), на яких було утворено обласну, міську, районну організацію або інше структурне утворення політичної партії .
Первинні осередки політичної партії, яким статутом політичної партії не надається право юридичної особи, легалізують свою діяльність шляхом письмового повідомлення про утворення до відповідного легалізуючого органу в 10-денний строк з часу їх утворення. Про своє утворення первинні осередки політичної партії повинні у вказаний строк повідомити також відповідні місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.
Легалізуючий орган, прийнявши документи про легалізацію, протягом трьох годин видає довідку про легалізацію первинних осередків політичної партії.
Легалізуючий орган після реєстрації видає політичній партії, обласній, міській, районній організації партії або іншим структурним утворенням, передбаченим статутом партії, реєстраційне свідоцтво встановленого Кабінетом Міністрів України зразка.
Легалізуючий орган зобов’язаний у строк, визначений законами України, прийняти одне з таких рішень:
- про реєстрацію структурного утворення політичної партії зі статусом юридичної особи та видати відповідне свідоцтво;
- про відмову в реєстрації структурного утворення політичної партії зі статусом юридичної особи.
Вищезазначені рішення приймаються залежно від результатів правової експертизи в межах установленого строку виключно на підставах, встановлених законами, а також прийнятими на їх виконання актами Кабінету Міністрів України та наказами Мін’юсту.
Відповідно до Регламенту передачі Міністерством юстиції та його територіальними органами державним реєстраторам даних про юридичних осіб, який затверджено спільним наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва і Міністерства юстиції України від 27.02.2007 року № 23/74/5, легалізуючий орган передає дані про зареєстровані юридичні особи – об’єднання громадян.
Дані подаються у формі реєстраційних карток, затверджених наказом Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва від 20.04.2007 року № 54 «Про затвердження форм реєстраційних карток», а саме:
- про зареєстровані юридичні особи (реєстраційна картка на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи, – форма № 1).
Ці дані передаються для внесення державним реєстратором відповідних записів до Єдиного державного реєстру (надалі – ЄДР), оформлення свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи (надалі – свідоцтво) та передачі його легалізуючому органу для видачі юридичній особі (її уповноваженому представнику).
Державний реєстратор, легалізуючий орган організовують передачу даних та свідоцтв таким чином, щоб забезпечити реєстрацію особи у можливий найкоротший термін.
Передача здійснюється каналами поштового та/або електронного зв’язку. Каналами електронного зв’язку передаються виключно дані реєстраційних карток. Поштою надсилаються реєстраційна картка (у разі зміни найменування та/або місцезнаходження юридичної особи також надсилається свідоцтво) та супровідний лист легалізуючого органу, у якому вказуються найменування організації, дата її реєстрації (легалізації, реєстрації або взяття до відома змін тощо) у Мін’юсті (територіальному органі), номер реєстраційного свідоцтва, що видано Мінюстом (територіальним органом), та опис документів, які були подані заявником для здійснення відповідних реєстраційних дій.
На останній сторінці реєстраційної картки ставиться підпис посадової особи легалізуючого органу та проставляється штамп (печатка) відповідного органу.
Дата надходження реєстраційної картки вноситься реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.
Легалізуючий орган одержує зазначені вищі дані про юридичну особу з реєстраційних карток, заповнення яких Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» (надалі – Закон) покладено на засновника (засновників) або уповноважених ним осіб (далі – заявник). Відповідальним за достовірність даних є засновник чи керівник юридичної особи.
Легалізуючий орган може вимагати від заявника подання (надіслання) відповідних реєстраційних карток у день подання документів або наступного (робочого) дня після дня прийняття рішення легалізуючим органом про державну реєстрацію організації, реєстрацію змін до статуту, узяття до відома змін до статутних документів (складу керівних органів) тощо відповідно до законодавства. Протягом наступного робочого дня з дня одержання заповнених реєстраційних карток передає відповідну реєстраційну картку або дані, що зазначені в реєстраційній картці (у разі зміни найменування та/або місцезнаходження юридичної особи також свідоцтво), у одному примірнику на адресу державного реєстратора відповідного виконавчого комітету міської чи районної ради.
Державний реєстратор зобов’язаний у день надходження реєстраційної картки внести до ЄДР запис про проведення відповідної реєстраційної дії щодо юридичної особи в порядку, встановленому Законом, оформити свідоцтво відповідно до вимог Закону та надіслати (передати) це свідоцтво відповідно до легалізуючого органу.
Державний реєстратор може надіслати свідоцтво поштою (рекомендованим листом) або передати кур’єром. Разом зі свідоцтвом надсилається заповнена остання сторінка реєстраційної картки. Після видачі свідоцтва заявнику легалізуючий орган направляє державному реєстратору копію останньої сторінки відповідної реєстраційної картки з відміткою про видачу свідоцтва.
Свідоцтво може бути видано державним реєстратором заявникові на його письмову вимогу з одночасним повідомленням легалізуючого органу.

У реєстрації політичної партії може бути відмовлено, якщо документи, подані для реєстрації політичної партії, не відповідають Конституції, цьому та іншим законам України.
У разі відмови в реєстрації Міністерство юстиції України та його органи юстиції повинні надати заявникові своє письмове вмотивоване рішення.
Рішення Міністерства юстиції України чи його органу юстиції щодо реєстрації або неприйняття будь-якого рішення з цього питання може бути оскаржене до суду.
Відмова у реєстрації не є перешкодою у повторному зверненні про реєстрацію.

Провідний спеціаліст реєстраційної служби А.І. Фединишин
Переглядів: 774 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz