Четвер, 25.04.2024, 22:59
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Липень » 1 » Порядок реєстрації структурного утворення політичної партії
17:27
Порядок реєстрації структурного утворення політичної партії

   Згідно статті 11 Закону України «Про політичні партії в Україні» реєстрація обласних, міських, районних організацій або інших структурних утворень, передбачених статутом партії, здійснюється відповідними органами юстиції Міністерства юстиції України, якщо інший порядок не передбачений законом, лише після реєстрації політичної партії Міністерством юстиції України.

   Для реєстрації обласних, міських, районних організацій (надалі – структурних утворень політичної партії) до легалізуючого органу подаються наступні документи:

1) заява;

2) копія статуту політичної партії;

3) відомості про склад керівних органів структурного утворення політичної партії;

4) протокол установчих зборів (конференції), на яких було утворено обласну, міську, районну організацію або інше структурне утворення політичної партії.

   Первинні осередки політичної партії, яким статутом політичної партії не надається право юридичної особи, легалізують свою діяльність шляхом письмового повідомлення про утворення до відповідного легалізуючого органу в 10-денний строк з часу їх утворення. Про своє утворення первинні осередки політичної партії повинні у вказаний строк повідомити також відповідні місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

   Легалізуючий орган зобов’язаний у строк, визначений законами України, прийняти одне з таких рішень:

- про реєстрацію структурного утворення політичної партії;

- про відмову в реєстрації структурного утворення політичної партії.

   Вищезазначені рішення приймаються залежно від результатів правової експертизи в межах установленого строку виключно на підставах, встановлених законами, а також прийнятими на їх виконання актами Кабінету Міністрів України та наказами Мін’юсту.

   Легалізуючий орган приймає рішення про реєстрацію структурних утворень політичної партії, передбачених статутом партії, протягом 10 днів з дня надходження письмової заяви від них, завіреної керівним органом політичної партії.

  Легалізуючий орган після реєстрації видає політичній партії, обласній, міській, районній організації партії або іншим структурним утворенням, передбаченим статутом партії, реєстраційне свідоцтво встановленого Кабінетом Міністрів України зразка.

 Легалізація первинних осередків політичної партії проводиться легалізуючим органом протягом трьох годин після прийняття документів про легалізацію. Легалізуючий орган видає довідку про легалізацію.

   Після реєстрації обласних, міських, районних організацій політичних партій вони можуть набувати статусу юридичної особи, якщо це передбачено статутом партії.

   Відповідно до Регламенту передачі Міністерством юстиції та його територіальними органами державним реєстраторам даних про юридичних осіб, який затверджено спільним наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва і Міністерства юстиції України від 27.02.2007 № 23/74/5, легалізуючий орган передає дані про зареєстровані юридичні особи – об’єднання громадян.

 Дані подаються у формі реєстраційних карток, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 14.10.2011 № 3178/5 «Про затвердження форм реєстраційних карток», а саме:

- про зареєстровані юридичні особи (реєстраційна картка на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи, – форма № 1).

   Легалізуючий орган може вимагати від заявника подання (надіслання) відповідних реєстраційних карток у день подання документів або наступного (робочого) дня після дня прийняття рішення легалізуючим органом про державну реєстрацію.

  Ці дані передаються для внесення державним реєстратором відповідних записів до Єдиного державного реєстру, оформлення свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та передачі його легалізуючому органу для видачі юридичній особі (її уповноваженому представнику).


 

Провідний спеціаліст

реєстраційної служби                              А.І. Фединишин


 

Переглядів: 485 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz