П`ятниця, 26.04.2024, 13:41
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Травень » 25 » Пільгові умови вступу до житлово-будівельних, дачних, гаражних кооперативів для учасників бойових дій
10:38
Пільгові умови вступу до житлово-будівельних, дачних, гаражних кооперативів для учасників бойових дій

вступ до житлово-будівельного кооперативу

Стаття 12 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" від 22 жовтня 1993 року закріплює за учасниками бойових дій ряд пільг, серед яких зокрема право першочергове право на вступ до житлово-будівельних (житлових) кооперативів, кооперативів по будівництву та експлуатації колективних гаражів, стоянок для транспортних засобів та їх технічне обслуговування, до садівницьких товариств, на придбання матеріалів для індивідуального будівництва і садових будинків (пункт 16 статті 12).

Порядок вступу до житлово-будівельного кооперативу визначений Правилами обліку громадян, які бажають вступити до житлово-будівельного кооперативу затвердженими Постановою Ради Міністрів Української РСР і Української Республіканської Ради Професійних спілок від 05 червня 1985 року №228.

Згідно Правил кооперативний облік може здійснюватися за місцем проживання у виконавчих комітетах органів місцевого самоврядування або за місцем роботи. На облік беруться громадяни, які потребують поліпшення житлових умов. Правила встановлюють перелік громадян, які визнаються такими, що потребують поліпшення житлових умов. Слід зазначити, що особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасники бойових дій та учасники війни, вважаються такими, що потребують поліпшення житлових умов, якщо вони проживають в комунальних або в неупорядкованих стосовно умов відповідного населеного пункту квартирах.

Учасники бойових дій, як категорія осіб, що користуються правом першочергового вступу до житлово-будівельного кооперативу беруться на облік незалежно від тривалості проживання у відповідному населеному пункті.

Заява про взяття на кооперативний облік подається відповідно до виконавчого комітету Ради народних депутатів за місцем проживання громадян та адміністрації підприємства, установи, організації чи органу кооперативної або іншої громадської організації за місцем їх роботи. У заяві вказується тип квартири (однокімнатна,  двокімнатна тощо), яку бажає одержати заявник. Заява підписується тими, що разом проживають, членами сім'ї, які вказані у пункті 5 Правил (громадяни, які досягли 18-ти річного віку, громадяни, які одружилися) і бажають разом стати на облік. 
До заяви додаються: 
довідка з місця проживання про склад сім'ї та прописку за формою, встановленою для квартирного обліку;
довідки про те, чи перебувають члени сім'ї на кооперативному обліку; 
довідки про те, чи перебуває заявник або хто-небудь з членів його сім'ї, які бажають разом з ним стати на кооперативний облік, на квартирному обліку. У довідці про перебування на квартирному обліку вказується дата взяття на облік і дата й номер рішення виконавчого комітету місцевої Ради народних депутатів або затвердженого виконавчим   комітетом рішення адміністрації підприємства, установи, організації (органу громадської організації) профспілкового комітету про взяття на облік. 
У необхідних випадках до заяви додаються також медичний висновок, довідка (виписка з рішення виконавчого комітету місцевої Ради) про невідповідність жилого  приміщення встановленим санітарним і технічним вимогам, копія договору піднайму  жилого приміщення в будинку державного або громадського житлового фонду чи договору найму жилого приміщення в будинку житлово-будівельного кооперативу або в будинку (квартирі), що належить громадянину на праві приватної власності, і документи, які підтверджують сумлінну роботу на одному підприємстві, в установі, організації протягом установленого строку. 
Громадяни, які користуються правом першочергового вступу до житлово- будівельного кооперативу, вказують про це у заяві і подають відповідні документи. 

 

вступ до гаражних кооперативів та садівницьких товариств (садово-дачні або дачні кооперативи)

Власне можливі два шляхи участі в таких кооперативах. Це створення та участь. Створення кооперативу передбачене Законом України «Про кооперацію». Створюючи кооператив засновники затверджують його Статут, ставлять на податковий облік, відкривають розрахункові рахунки, оформляють договори оренди земельних ділянок, проходять реєстраційні дії в органах Укрдержреєстру.

Окрім цього, учасник бойових дій, як особа, яка має право першочергового вступу може вступити до вже створеного кооперативу. Слід зазначити, що в процесі створення кооперативу, на одній із перших його стадій, а саме на стадії затвердження статуту в одній із глав статуту повинні бути прописані умови для вступу до кооперативу.

Для того, щоб стати членом кооперативу необхідно подати письмову заяву, сплатити вступний внесок та пай, розмір яких встановлюється з урахуванням вимог статуту кооперативу. Рішення про прийняття тієї чи іншої особи в члени кооперативу приймає правління або голова кооперативу, яке має бути затверджене загальними зборами. Учасник бойових дій до заяви додає також документи, які підтверджують його право на першочерговий вступ до кооперативу.

 

Спеціаліст І категорії

Сколівського РУЮ                                                                              В.Л. Козич

Переглядів: 934 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz