Середа, 24.04.2024, 08:25
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Липень » 31 » Функціонування Єдиного державного реєстру громадських формувань
11:09
Функціонування Єдиного державного реєстру громадських формувань

       Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.12.2012 №1212 «Про  затвердження Порядку ведення Реєстру  громадських об’єднань та обміну відомостями між зазначеним Реєстром і Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» порядок визначає процедуру створення та ведення Реєстру громадських об’єднань (далі - Реєстр), обміну відомостями між Реєстром та Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (далі - Єдиний державний реєстр).

       Обмін відомостей з Реєстру до Єдиного державного реєстру та з Єдиного державного реєстру до Реєстру здійснюється в електронному вигляді телекомунікаційними каналами зв’язку загального користування з використанням електронного цифрового підпису та із застосуванням криптографічного захисту інформації не пізніше наступного робочого дня з дня внесення відповідних відомостей до Реєстру. За допомогою електронного обміну відомостями між реєстрами громадське об’єднання матиме змогу одночасно з отриманням свідоцтва про реєстрацію громадського об’єднання отримувати виписку з ЄДР про підтвердження відомостей як юридичної особи.          

      Запровадження такої процедури, серед іншого, стане кроком до уникнення подвійного внесення відомостей про зареєстровані громадські об’єднання та створить сприятливі умови для прискорення процедури набуття статусу юридичної особи та дій, пов’язаних зі статусом юридичної особи. При цьому, Реєстр громадських об’єднань відразу міститиме поля, які потребуватимуть внесення інформації, необхідної для її автоматичної передачі до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців для підтвердження відомостей, пов’язаних зі статусом юридичної особи.

        Реєстр - це єдина електронна база даних, яка створюється та ведеться з метою обліку громадських об’єднань та забезпечення доступу до інформації про громадські об’єднання.

Документи, які надійшли на  легалізацію (реєстрацію) політичної партії, громадської та благодійної організації, творчої спілки Реєстратор за даними Єдиного реєстру перевірятиме відсутність раніше легалізованої (зареєстрованої) політичної партії, громадської та благодійної організації, творчої спілки та відомостей про надходження документів на легалізацію (реєстрацію) політичної партії, громадської та благодійної організації, творчої спілки з таким самим найменуванням. За даними такої перевірки формується  витяг з Єдиного реєстру, що залишається у справах Реєстратора або надсилається відповідному управлінню юстиції. Крім того, визначено, що будь-яка фізична та юридична особа може  отримати  інформацію  з Єдиного реєстру у вигляді скороченого, повного та деталізованого витягів, отримавши безпосередній доступ до реєстру чи подавши відповідний запит  Адміністратору  Єдиного реєстру. За пошук у Єдиному реєстрі інформації з видачею про це витягу справляється плата в розмірі, установленому Міністерством юстиції України. Плата не справляється за надання Адміністратором відомостей з  Єдиного реєстру органам державної влади, якщо запит зроблено у зв’язку із здійсненням ними повноважень, визначених законодавством. Такий запит подається у письмовій формі за підписом керівника із зазначенням фактичних підстав для такого запиту та з посиланням на норму законодавства, яка передбачає право відповідного органу безкоштовно отримувати таку інформацію.

У разі необхідності, інформацію з Єдиного реєстру можна отримати через веб-сайт, розміщений за адресою http:/ / www.minjust.qov.ua/0/unitarylist а також через спеціально створено електронну пошукову систему громадських формувань України. Доступ до реєстру є відкритим та безоплатним. 

 

Провідний спеціаліст

реєстраційної служби

Сколівського РУЮ                                                           А. Фединишин

Переглядів: 1062 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz