П`ятниця, 19.04.2024, 19:25
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Квітень » 2 » Cтан правової роботи у Сколівському районі за 1 – й квартал 2012 року
09:54
Cтан правової роботи у Сколівському районі за 1 – й квартал 2012 року
Основним напрямком діяльності Сколівського районного управління юстиції в реалізації державної правової політики залишається створення необхідних умов для набуття і використання правових знань громадянами, підвищення правової культури населення  на вдосконалення правової роботи в органах виконавчої влади, місцевого самоврядування, на підприємствах, установах та організаціях.

                Питання правової роботи постійно передбачається  в піврічних та місячних планах роботи Сколівського районного управління юстиції. Їх виконання перебуває на контролі в керівництва, зазначені питання розглядаються  на оперативних нарадах, які проводить начальник управління. З метою доведення кращого досвіду проведення правової роботи за результатами проведених перевірок стану правової роботи в органах виконавчої влади, місцевого самоврядування, на підприємствах, установах, організаціях здійснюється узагальнення стану правової роботи в районі. Стан правової роботи у Сколівському районі розглядався на засіданні Сколівської районної міжвідомчої координаційної ради з питань правової освіти населення.             Також питання  правової  роботи  розглядалося на колегії Сколівської районної державної  адміністрації    з участю керівництва  РДА,  районної ради, структурних підрозділів РДА, представників органів місцевого самоврядування. В результаті прийняте рішення про рекомендацію головам місцевих рад заслухати на засіданнях виконавчих комітетів стан правової роботи на території сільських рад, внести їх в плани роботи і враховувати всі виявлені недоліки у подальшій роботі.               

            Реалізуючи завдання Сколівського районного управління юстиції та всі заплановані заходи за 1–й  квартал 2012 року  проведено 3 перевірки стану правової роботи органів виконавчої влади, на державних підприємствах, в установах та вивчень стану правової роботи в органах виконавчої влади .

          Перевірки з  питань  правової  роботи  проводились:

-         Відділ агропромислового розвитку Сколівської РДА   (30.01.12 р.);

-         Управління Пенсійного фонду у Сколівському районі  ( 29.02.12р.)

-         Управління Держкомзему Сколівської РДА    (13.03.12 р.);

          Слід зазначити, що в цілому стан правової роботи на перевірених нами установах  добрий. Більш налагоджена правова робота на підприємствах, установах, організаціях  та  органах  місцевого самоврядування   де  є   посада  юрисконсульта.

            Перевірки з питань додержання законодавства про державну  реєстрації нормативно – правових актів в Сколівському районному  управлінні юстиції здійснюється начальником. Станом на звітну дату перевірку здійснено у  таких установах:

    -   відділ  культури  Сколівської  РДА  (31.01.12 р.);

    -   Сколівська РДА  ( 24.02.12 р.)

    -   фінансове управління  Сколівської  РДА (05.03.12 р.).

     

           Здійснюючи перевірки на підприємствах, установах, організаціях, в органах місцевого самоврядування управління юстиції ставило собі за мету не тільки виявляти недоліки в роботі, але й надавати юрисконсультам, працівникам підприємств, установ, організацій юридичну допомогу в застосуванні чинного законодавства в межах наданих їм повноважень. Слід зазначити, що є підприємства, установи та організації, де відсутня посада юрисконсульта, а виконання кадрових та питань, пов’язаних з правовою роботою покладаються на когось із працівників або залишаються у віданні начальника, тому в таких установах особлива увага приділялась роз’яснювальній роботі під час проведення перевірки. Ряд недоліків, виявлених під час перевірки ліквідовувались в ході самої перевірки завдяки усним рекомендаціям спеціаліста юстиції, що проводив перевірку.

          Використовувались різні форми реалізації перевірок. Важливе значення надавалось письмовим рекомендаціям щодо вдосконалення правової роботи та вжиття необхідних заходів для усунення виявлених порушень законодавства. Так, управління юстиції із трьох перевірених установ станом на звітну дату  отримало  письмові повідомлення  про усунення  недоліків від  трьох  установ.

             

            Протягом 1–го кварталу 2012 року з юрисконсультами організацій, підприємств, установ було проведено 1 семінар на якому вивчалося: питання стану правової освіти та правової роботи  на підприємствах, установах, організаціях «Нове законодавство про виконавче провадження».

         

         Необхідно звернути увагу, що правова робота  в дійсній мірі  проводиться в організаціях , установах  району  і дані питання  розглядаються на нарадах, друкуються  статті по роз’ясненню чинного законодавства по даній лінії  в місцевих засобам масової інформації. Зовсім  відсутня дана робота в місцевих органах   виконавчої  влади  та самоврядування .

          Однак  особливої  уваги  було  приділено  питанню  дотримання  трудового законодавства  на  підприємствах, установах, організаціях  району, також  були розглянуті  актуальні  питання   та  шляхи  усунення  недоліків  у  цих  напрямах.

          Слід зазначити , що  районне  управління  юстиції  постійно  шукає  та  проваджує  нові  шляхи  та  методи  інформування  громадськості   району. Досліджуємо  потреби  населення  в  правовій  інформації, які  саме  теми є  найбільш  актуальними  і  цікавими  для  громадян. Для  населення  району  завжди  цікавими  є  питання  спадкування  як  за  законом  так  і  за  заповітом,  питання  земельного  законодавства,  питання  сімейного  права  та  ін.

           Сколівське районне управління юстиції  періодично відповідно до плану розробленого начальником районного управління друкує статті по роз’ясненню чинного законодавства України та актуальних питань щодо діяльності районного управління юстиції в таких друкованих засобах масової інформації: районний часопис «Бойківська думка», газета управління юстиції « Юстиція  Інформує ». У вищевказаних друкованих засобах масової інформації станом на звітну дату надруковано такі публікації: « Якщо в селі нема нотаріуса», «Розгляд звернень громадян», «Делеговані повноваження посадових осіб органів місцевого самоврядування», «Професія юрист в Україні», «Початок примусового виконання рішення», «Що таке персональні дані», «Новий Порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування», «Порядок виконання рішення суду про виселення особи із житлового приміщення», «Місцеві ради на Сколівщині потребують інформаційної підтримки», «Народжуваність зросла . Розлучень поменшало», «Узагальнення роботи Сколівського районного управління юстиції Львівської області щодо державної реєстрації нормативно - правових актів за 2011рік», «Представництво за довіреністю», «Порядок стягнення аліментів»,  «Вимоги до виконавчих документів», «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки».

            Для  методичного забезпечення правоосвітньої діяльності протягом звітного періоду 2012 року Сколівським районним управлінням юстиції було розроблено  6  методичних  рекомендацій, а  саме: «Відповідальність неповнолітніх», «Сторінками Конвенції ООН про права дитини», «Делеговані повноваження посадових осіб органів місцевого самоврядування», «Дотримання посадовими особами Закону України «Про звернення громадян», «Корупція в сучасному суспільстві», « Права та обов»язки сторін виконавчого провадження».

          Під час проведення перевірки правової роботи на підприємствах, установах, організаціях постійно здійснюється роз’яснювальна робота щодо ведення діловодства, кадрової роботи та інших питань, що віднесені до відання органів юстиції, які враховуються і по можливості недоліки усуваються.  

Переглядів: 866 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz