П`ятниця, 19.04.2024, 20:38
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Липень » 8 » Зміни в порядку передплати Офіційного вісника України
12:11
Зміни в порядку передплати Офіційного вісника України

Зміни в порядку передплати Офіційного вісника України

«Офіційний вісник України» — український інформаційний бюлетень, офіційне друковане видання у якому публікуються державною мовою всі поточні нормативно-правові акти, що надійшли до Мін'юсту та включені до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. Це закони України, постанови Верховної Ради України, укази і розпорядження Президента України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, рішення і висновки Конституційного Суду України, зареєстровані в Мін’юсті нормативно-правові акти міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, інших органів, а також міжнародні договори України, які набрали чинності.

Указом Президента України від 10 червня 1997 року № 503 «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності» «Офіційному віснику України» надано статус офіційного друкованого видання, у якому підлягають оприлюдненню державною мовою акти Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України.

Передплата Офіційного вісника необхідна для роботи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, їх територіальних органів, підпорядкованих підприємств, установ та організацій, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, міністерств, республіканських комітетів та інших державних органів Автономної Республіки Крим, обласних, районних державних адміністрацій, їх відділів та управлінь, підпорядкованих їм підприємств, установ та організацій, органів місцевого самоврядування, інших державних органів та установ, зокрема тих, що займаються розробкою проектів нормативно-правових актів та міжнародних договорів, підготовкою та поданням нормативно-правових актів до Міністерства юстиції або його територіальних управлінь на державну реєстрацію, а також судів, правоохоронних органів, працівників юридичних служб, органів та установ юстиції, підприємств, установ та організацій, учених-правознавців.

Сколівським районним управлінням юстиції раніше велася робота з населенням з приводу передплати видання, зокрема було підготовлено та розповсюджено на території району Методичні рекомендації „Передплата Офіційного вісника України”, проте повідомляємо, що на даний час відбулися певні зміни щодо порядку передплати видання.

 

Протягом кількох останніх років Міністерство юстиції України, (яке до слова і є видавцем Офіційного вісника України) впроваджує централізовану систему обліку та систематизації актів законодавства. Здійснюється це через реалізацію ряду проектів, зокрема підготовку та видання періодичних друкованих видань: «Офіційний вісник України. Зі змінами», «Систематичне зібрання чинного законодавства України», Кодекси України.

На виконання Указів Президента України від 22 січня 1996 року № 73 «Про видання збірників актів законодавства України» та від 27 червня 1996 року № 472 «Питання оновлення збірників актів законодавства України» Міністерство юстиції спільно з Українським інформаційно-правовим центром з 2003 року забезпечує видання «Офіційного вісника України. Зі змінами», що виходить у світ у теках з роз'ємними замками.

 

Метою видання зазначеного збірника є підтримання текстів актів законодавства у контрольному стані, що опубліковані в журналі «Офіційний вісник України».

 

Зазначене видання виходить у світ щомісяця з додаванням комплекту «Зміни» до текстів нормативно-правових актів, що опубліковані у попередніх номерах вісника. Підтримання текстів актів законодавства у контрольному стані здійснюється шляхом заміни аркушів, що позначаються на вартості видання.

 

На підставі зазначеного та з метою застосування досягнень новітніх технологій запроваджується заміна паперової технології упорядкування нормативно-правових актів на електронну.

 

У зв'язку з цим із січня 2010 року змінено формат видання збірника «Систематичне зібрання чинного законодавства України» та із січня 2014 року планується змінити формат видання збірника «Офіційний вісник України. Зі змінами».

 

Із січня 2014 року «Офіційний вісник України. Зі змінами» буде видаватися у вигляді двох частин: друкованої та електронної.

 

У друкованій частині оновленого видання буде подаватися інформація щодо динаміки нормотворчого процесу протягом місяця, зокрема подаватиметься:

 

перелік прийнятих нормативно-правових актів;

перелік нормативно-правових актів, до яких внесено зміни;

перелік нормативно-правових актів, що втратили чинність чи скасовані.

 

Електронна частина складатиметься з компакт-диску, на якому розміщуватимуться тексти нормативно-правових актів, що опубліковані в журналі «Офіційний вісник України», починаючи з 1997 року, у контрольному стані.

 

Електронні тексти нормативно-правових актів будуть щомісячно оновлюватися з урахуванням прийнятих змін та доповнень.

 

Тексти нормативно-правових актів, подані на компакт-диску, носять інформаційний характер.

Видання буде виходити у світ щомісячно (передплатний індекс: 01546).

 

Запровадження нового, вдосконаленого формату видання «Офіційний вісник України. Зі змінами» здійснено з урахуванням досягнень інформаційних технологій, вимог сьогодення та має на меті подальше удосконалення систематизації законодавства і спрямоване на забезпечення доступу громадян до правової інформації.

 

 

 

Спеціаліст першої категорії

Сколівського районного управління

юстиції.                                                                                                                         Козич В.Л.

Переглядів: 817 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz