Субота, 20.04.2024, 00:15
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Липень » 18 » Відмова у відкритті виконавчого провадження
16:25
Відмова у відкритті виконавчого провадження

Примусове виконання рішень здійснюється державною виконавчою службою на підставі виконавчих документів, які стягувач отримує в органах, що прийняли рішення та разом із заявою про відкриття виконавчого провадження пред’являє до виконання в відповідний відділ ДВС.

Розглянувши відповідні документи щодо відкриття виконавчого провадження державний виконавець досить часто виносить постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження.

На підставі ст. 26 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець має право відмовити у відкритті виконавчого провадження згідно восьми пунктів даної статті а саме:

1) Пропуску встановленого строку пред’явлення документів до виконання:

·      посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення пред’являються до виконання протягом трьох місяців;

·     інші виконавчі документи пред’являються до виконання протягом року, якщо інше не передбачено законом.

2) Неподання виконавчого документа, зазначеного у статті 17 Закону України «Про виконавче провадження», та неподання заяви про відкриття виконавчого провадження у випадках, передбачених цим Законом:

Інколи трапляється так, що стягувач направляє до відділу ДВС лише свою заяву про відкриття виконавчого провадження , при цьому не додає до неї виконавчого документа, або ж, навпаки пред’являє виконавчий документ , але не подає заяви про відкриття виконавчого провадження. В усіх цих випадках стягувач сам унеможливлює відкриття виконавчого провадження (відсутня заява або виконавчий документ) і тому державний виконавець відмовляє у відкритті виконавчого провадження.

3) Якщо рішення, на підставі якого видано виконавчий документ не набрало законної (юридичної) сили, крім випадків, коли воно у встановленому законом порядку допущено до негайного виконання.

4) Пред’явлення виконавчого документа до органу державної виконавчої служби не за місцем або підвідомчістю виконання рішення – направляючи виконавчий документ до відділу ДВС стягувач має пам’ятати та знати, що виконавчі дії проводяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна, якщо ж боржник є юридичною особою, то виконання проводиnься за місцезнаходженням його постійно діючого органу або майна.

5) Якщо не закінчилась відстрочка виконання рішення, надана судом, яким постановлено рішення.

6) Невідповідності виконавчого документа вимогам, передбаченим ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження».

Виконавчий документ повинен суворо відповідати вимогам ст.. 18 Закону України «Про виконавче провадження», так відповідно до зазначеної статті, у виконавчому документі повинні бути зазначені: назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище та ініціали посадової особи, що його видали; дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ; повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові за наявності) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника за наявності (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника за наявності (для фізичних осіб - платників податків), а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема, дата народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника; резолютивна частина рішення; дата набрання законної (юридичної) сили рішенням; строк пред'явлення виконавчого документа до виконання. Державний виконавець приймає до виконання лише оригінал виконавчого документа, який повинен бути підписаний уповноваженою посадовою особою із зазначенням її прізвища та ініціалів і скріплений печаткою. Скріплення виконавчого документа гербовою печаткою є обов'язковим у разі, якщо орган (посадова особа), який видав виконавчий документ, за законом зобов'язаний мати печатку із зображенням Державного Герба України. Досить часто державний виконавець відмовляє у відкритті виконавчого провадження у зв’язку з відсутністю в виконавчому листі (документі) місце знаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб) стягувача та боржника та строк пред’явлення для виконання виконавчого документа а також відсутності його ідентифікаційного коду. Це стосується не лише судових рішень, але й рішень інших органів (посадових осіб).

7) Якщо виконавчий документ повернуто стягувачу за його заявою, крім виконавчих документів про стягнення аліментів та інших періодичних платежів. Трапляються випадки коли стягувач виявляє бажання відмовитись від подальшого примусового виконання рішення суду чи іншого виконавого документа на будь-якій стадії процесу виконання виконавчого документа, який перебуває на виконанні у відповідному відділі ДВС подавши письмову заяву.

8) Наявності інших передбачених законом обставин, що виключають здійснення виконавчого провадження. Наприклад, однією такою обставиною є нехтування стягувачем вимог чинного законодавства. Так, відповідно до ст. 9 Закону України «Про виконавче провадження», сторони реалізують права та обов’язки у виконавчому провадженні самостійно або через представників. У цьому разі повноваження представників мають бути підтверджені довіреністю. Досить часто стягувачі надсилають лише копії довіреностей представників, які не засвідчені належним чином.

Про відмову у відкритті виконавчого провадження державний виконавець виносить постанову протягом трьох робочих днів. Дана постанова затверджується начальником відповідного відділу державної виконавчої служби, якому державний виконавець безпосередньо підпорядкований. Така постанова не пізніше наступного дня надсилається стягувачу. Постанова про відмову в відкритті виконавчого провадження може бути оскаржена стягувачем до суду в 10-денний строк із моменту її одержання


Державний виконавець

ВДВС Сколівського РУЮ                                                    В.Ф. Радевич

Переглядів: 1152 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz