П`ятниця, 29.03.2024, 10:53
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Березень » 11 » Відділ ДРАЦС інформує!
23:20
Відділ ДРАЦС інформує!

Законом України «Про свободу пересування та вiльний вибiр мiсця проживання в Українi" передбачена реєстрація місця проживання»

Відділ ДРАЦС Сколівського РУЮ у Львівській області інформує, що з квітня місяця на бажання батьків документи, які передбаченi Законом для реєстрацiї мiсця проживання дитини, можуть бути поданi відділу пiд час проведення державної реєстрацiї народження дитини для подання органу реєстрацiї.

Відповідно до ст.6 вказаного Закону громадянин України, а також iноземець чи особа без громадянства, якi постiйно або тимчасово проживають в Українi, зобов’язанi протягом тридцяти календарних днiв пiсля зняття з реєстрацiї мiсця проживання та прибуття до нового мiсця проживання зареєструвати своє мiсце проживання. Батьки або iншi законнi представники зобов’язанi зареєструвати мiсце проживання новонародженої дитини протягом трьох мiсяцiв з дня державної реєстрацiї її народження. Реєстрацiя мiсця проживання особи здiйснюється в день подання особою документiв. Реєстрацiя мiсця проживання за заявою особи може бути здiйснена органом реєстрацiї з одночасним зняттям з попереднього мiсця проживання.
У разi якщо особа не може самостiйно звернутися до органу реєстрацiї, реєстрацiя може бути здiйснена за зверненням її законного представника або представника на пiдставi довiреностi, посвiдченої в установленому законом порядку (далi представник).
Для реєстрацiї особа або її представник подає органу реєстрацiї (у тому числi через центр надання адмiнiстративних послуг):
письмову заяву;
документ, до якого вносяться вiдомостi про мiсце проживання. Якщо дитина не досягла 16-рiчного вiку, подається свiдоцтво про народження;
квитанцiю про сплату адмiнiстративного збору;
документи, що пiдтверджують право на проживання в житлi, перебування або взяття на облiк у спецiалiзованiй соцiальнiй установi, закладi соцiального обслуговування та соцiального захисту, проходження служби у вiйськовiй частинi, адреса яких зазначається пiд час реєстрацiї;
вiйськовий квиток або посвiдчення про приписку (для громадян, якi пiдлягають взяттю на вiйськовий облiк або перебувають на вiйськовому облiку).
У разi подання заяви представником особи додатково подаються:
документ, що посвiдчує особу представника;
документ, що пiдтверджує повноваження особи як представника, крiм випадкiв, коли законними представниками є батьки (усиновлювачі).
Реєстрацiя мiсця проживання особи за заявою законного представника здiйснюється за згодою iнших законних представникiв.
За бажанням батькiв чи одного з них документи, передбаченi цiєю статтею для реєстрацiї мiсця проживання дитини, можуть бути поданi органам державної реєстрацiї актiв цивiльного стану пiд час проведення державної реєстрацiї народження дитини. Органи державної реєстрацiї актiв цивiльного стану в порядку, встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України, направляють зазначенi документи органам реєстрацiї для реєстрацiї мiсця проживання новонародженої дитини.
Реєстрацiя мiсця проживання новонародженої дитини може здiйснюватися також на пiдставi направлених органами соцiального захисту населення даних, що зазначив законний представник, з яким постiйно проживає дитина, у заявi про призначення допомоги при народженнi дитини.
Забороняється вимагати для реєстрацiї мiсця проживання подання особою iнших, нiж передбачених цiєю статтею, документiв.
Особа може доручити в установленому законодавством порядку подати заяву про реєстрацiю мiсця проживання вiдповiднiй посадовiй особi виконавцiв послуг з управлiння (утримання) багатоквартирного будинку (гуртожитку), об’єднання спiввласникiв багатоквартирного будинку, житлово-будiвельного кооперативу, управителя багатоквартирного будинку за мiсцем її проживання.
Реєстрацiя мiсця проживання здiйснюється тiльки за однiєю адресою. У разi якщо особа проживає у двох i бiльше мiсцях, вона здiйснює реєстрацiю мiсця проживання за однiєю з цих адрес за власним вибором. За адресою зареєстрованого мiсця проживання з особою ведеться офiцiйне листування та вручення офiцiйної кореспонденцiї.
У разi якщо нове мiсце проживання особи знаходиться в iншiй адмiнiстративно-територiальнiй одиницi, орган реєстрацiї пiсля реєстрацiї такого мiсця проживання надсилає повiдомлення про зняття особи з реєстрацiї вiдповiдному органу реєстрацiї за попереднiм мiсцем проживання особи в порядку, встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України.
У разi внесення пiд час реєстрацiї помилкових вiдомостей про особу орган реєстрацiї зобов’язаний на пiдставi поданих особою або її представником достовiрних вiдомостей у день звернення внести необхiднi змiни до документiв, до яких вносяться вiдомостi про мiсце проживання/перебування, реєстру вiдповiдної територiальної громади iз подальшим внесенням вiдповiдної iнформацiї до Єдиного державного демографiчного реєстру в установленому Кабiнетом Мiнiстрiв України порядку.
У разi прийняття рiшення про змiну нумерацiї будинкiв, перейменування вулиць (проспектiв, бульварiв, площ, провулкiв, кварталiв тощо), населених пунктiв, адмiнiстративно-територiальних одиниць, змiни в адмiнiстративно-територiальному устрої на пiдставi вiдповiдних актiв вносяться змiни до реєстру територiальної громади, iз збереженням попереднiх даних, iз подальшим внесенням цiєї iнформацiї до Єдиного державного демографiчного реєстру в установленому Кабiнетом Мiнiстрiв України порядку.
У випадку, передбаченому частиною тринадцятою цiєї статтi, зазначенi вiдомостi за бажанням особи вносяться до документiв, до яких вносяться вiдомостi про мiсце проживання/перебування. Такi вiдомостi вносяться безоплатно.
Орган реєстрацiї у разi виявлення в реєстрi територiальних громад помилкових вiдомостей про особу повiдомляє її про це у тридцятиденний строк з дня виявлення таких вiдомостей, а також звертається до особи з проханням надати достовiрнi вiдомостi для внесення змiн до вiдповiдного реєстру та/або документiв, до яких вносяться вiдомостi про мiсце проживання/перебування. Орган реєстрацiї передає вiдповiдну iнформацiю в установленому Кабiнетом Мiнiстрiв України порядку для внесення змiн до Єдиного державного демографiчного реєстру.
Надання органами реєстрацiї та центральним органом виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi реєстрацiї фiзичних осiб, вiдомостей про мiсце проживання особи та iнших персональних даних здiйснюється виключно у випадках, передбачених законами України, i лише в iнтересах нацiональної безпеки, економiчного добробуту та прав людини або за згодою самої особи.
Особи, якi не проживають за адресою, що зареєстрована як мiсце їх проживання, бiльше одного мiсяця i якi мають невиконанi майновi зобов’язання, накладенi в адмiнiстративному порядку чи за судовим рiшенням, або призиваються на строкову вiйськову службу i не мають вiдстрочки, або беруть участь у судовому процесi в будь-якiй якостi, зобов’язанi письмово повiдомити орган реєстрацiї про своє мiсце перебування.
Реєстрацiя та продовження реєстрацiї тимчасового перебування iноземцiв, осiб без громадянства здiйснюються вiдповiдно до законодавства про правовий статус iноземцiв та осiб без громадянства.

 

ОКСАНА КУРЦЕБА

Переглядів: 894 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz