П`ятниця, 19.04.2024, 18:18
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Липень » 25 » Рух вперед передбачає зміни!
15:27
Рух вперед передбачає зміни!

Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи

   З плином часу, із змінами обставин діяльність юридичних осіб вимагає внесення змін до установчих документів. З необхідністю внесення таких змін юридична особа може стикнутись, коли помінялось найменування юридичної особи, місце знаходження (у випадку, коли законодавством встановлена вимога вказувати місце знаходження у статуті підприємства), зміна складу засновників, зміна статутного капіталу, тощо. А тому наводимо перелік необхідних для подачі державному реєстратору документів, які передбачені ст. 29 ЗУ "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

   Для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридична особа повинна подати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) такі документи:

- заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи;

- примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення про внесення змін до установчих документів.

   Документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення про внесення змін до установчих документів:

- оригінали установчих документів юридичної особи з відміткою про їх державну реєстрацію з усіма змінами, чинними на дату подачі документів, або копія опублікованого в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації повідомлення про втрату всіх або частини зазначених оригіналів установчих документів;

- два примірники змін до установчих  документів юридичної особи у вигляді окремих додатків або два примірники установчих документів у новій редакції;

- документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації змін до установчих документів, якщо інше не встановлено цим Законом.

 У разі внесення змін до статуту, які пов'язані із зменшенням статутного капіталу юридичної особи, крім вказаних документів, додатково подається документ, що підтверджує внесення плати за публікацію у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації відповідного повідомлення.

   У разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною складу засновників (учасників) юридичної особи, додатково подається примірник оригіналу (ксерокопія, нотаріально засвідчена копія) одного із таких документів:

- рішення про вихід юридичної особи їз складу засновників (учасників);

- заяви фізичної особи про вихід із складу засновників (учасників);  

- заяви, договору, іншого документа про перехід чи передачу частки учасника у статутному капіталі товариства;

- рішення уповноваженого органу  юридичної особи про примусове виключення  засновника (учасника) із складу  засновників (учасників) юридичної особи, якщо це передбачено законом або установчими документами юридичної особи.

    У разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною складу  засновників (учасників) юридичної особи на підставі факту смерті фізичної особи- засновника (учасника) та відмови інших  засновників (учасників) у прийнятті спадкоємця (спадкоємців) померлого до складу засновників, додатково подається ксерокопія (нотаріально засвідчена копія, копія, завірена органом державної реєстрації актів цивільного стану) свідоцтва про смерть фізичної особи або документа, що є підставою для його видачі відповідно до ЗУ "Про державну реєстрацію актів цивільного стану".

  У разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною мети установи, додатково подається копія відповідного судового рішення.

  Одночасно повідомляємо, що вимоги до оформлення документів, які подаються державному реєстратору встановлені ст. 8 ЗУ "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", про що більш детально ми зупинимось в нашій наступній публікації.


Державний реєстратор

РС Сколівського РУЮ                                                        Романів О.І.


Переглядів: 526 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz