П`ятниця, 19.04.2024, 20:48
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Квітень » 15 » Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців
15:31
Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

31 березня 2015 року Міністерством юстиції України прийнято наказ №466/5 «Про деякі питання надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 31 березня 2015 року за № 349/26794 ( далі – наказ), згідно з яким з 07 квітня 2015 року набув чинності Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

            Згідно з пунктом 7 розділу І зазначеного Порядку відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ( далі -  ЄДР ), можуть надаватися, зокрема, державним реєстратором  юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ( далі – державний реєстратор) або програмними засобами ведення Єдиного державного реєстру.

            Державний реєстратор може надавати відомості, що містяться в ЄДР , у вигляді витягу, довідки та виписки у паперовій формі, а також у електронній формі через Реєстраційний портал. Виписки, витяг та довідки в електронній формі  на запит, поданий через Реєстраційний портал, засвідчуються електронним цифровим підписом державного реєстратора.

            Окремо необхідно звернути увагу на наступне:

  1. відомості, які містяться в ЄДР, можуть надаватися без участі державного реєстратора в електронній формі програмними засобами ведення ЄДР через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру у вигляді : виписки щодо юридичної особи, витягу , довідки та доступу  до відомостей з Єдиного державного реєстру.

Плата за отримання відповідних відомостей з Єдиного державного реєстру через офіційний веб-сайт розпорядника вноситься з використанням платіжних систем через мережу Інтернет безпосередньо при замовленні послуги.

            Надання відомостей з Єдиного державного реєстру виписки, витяги та довідки на запит, поданий через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру формуються за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру та надаються в електронній формі через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру в режимі реального часу.

            Крім того розділом ІV Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців передбачено безоплатний доступ до актуальних на момент запиту відомостей з Єдиного державного реєстру, що забезпечується через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру шляхом їх пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування;

  1. пошук сформованих виписок , витягів та довідок здійснюється на офіційному веб-сайті розпорядника Єдиного державного реєстру за номером  та датою їх формування ( пункт 17 розділу І Порядку ).

        Сформовані виписки, витяги та довідки зберігаються в Єдиному державному реєстрі  протягом одного року. Після спливу зазначеного строку в Єдиному державному реєстрі  зберігаються відомості про факт формування виписки, витягу та довідки  (пункт 18 розділу І Порядку).

  1. встановлено нові форми запитів про надання виписки, витягу та довідки ( додатки 1-3 до Порядку).

 

Щодо Порядку отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури , органами Служби безпеки України.

Згідно з частиною четвертою статті 20 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» органи державної влади , органи місцевого самоврядування, органи внутрішніх справ, органи прокуратури , органи Служби безпеки України та їх посадові особи безоплатно отримують відомості з Єдиного державного реєстру з метою здійснення ними повноважень, визначених законом, виключно в електронній формі через веб-сайт Міністерства юстиції України у визначеному ним порядку.

У зв»язку з цим Міністерством юстиції України наказом від 31 березня 2015 року ;466/5 затверджено Порядок отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців органами державної влади , органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури , органами Служби безпеки України, який набирає чинності через 45 днів з дня офіційного опублікування зазначеного наказу.

Слід зазначити, що до 01 жовтня 2015 року отримання відомостей з Єдиного державного реєстру вищезазначеними органами може здійснюватись відповідно до розділу VII Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 14 грудня 2012 року №1846/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 грудня  2012 року за №2105/22417 ( пункт 2 наказу Міністерства юстиції України від 31 березня 2015 року №466/5).

 

Державний реєстратор

РС Сколівського РУЮ                                                                  О. РОМАНІВ

 

Переглядів: 875 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz