П`ятниця, 19.04.2024, 16:09
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Січень » 13 » Пілотний проект "державна реєстрація народження дитини у пологовому будинку"
18:46
Пілотний проект "державна реєстрація народження дитини у пологовому будинку"

Державна реєстрація народження та видача свідоцтва про народження дитини безпосередньо у закладах охорони здоров’я, де приймаються пологи.

     Сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою - це закріплено в статті 51 Конституції України. 

     Щоб зробити маленький внесок для комфорту жінок, які народжують майбутнє покоління, з метою реалізації сервісів Міністерства юстиції України, забезпечення ефективної роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану та створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини, відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 26.08.2015 №1593/5, 04 січня 2016 року Головним територіальним управлінням юстиції у Львівській області запроваджено новий сервіс, який передбачає прийняття працівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану районних, міських, міськрайонних управлінь юстиції у Львівській області документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачу свідоцтва про народження дитини безпосередньо у закладах охорони здоров’я. 

     З цього питання працівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану здійснюється виїзний прийом громадян безпосередньо у закладах охорони здоров”я, де приймаються пологи. Суть заходу полягає у можливості отримання свідоцтва про народження дитини, ще до виписки з пологового будинку. Це є можливим завдяки роботі у пологовому будинку співробітника відділу державної реєстрації актів цивільного стану у режимі фронт-офісу, який здійснює прийом документів та видачу свідоцтв. 
     Очікується, що дана послуга спростить взаємодію молодих батьків з державними структурами та значно заощадить час. 

    Отже, збираючи все необхідне до пологового будинку, слід взяти з собою: паспорт батька та матері; свідоцтво про шлюб. На випадок тих чи інших питань до батька (батьки на різних прізвищах, визнання батьківства), при державній реєстрації народження дитини, необхідна присутність і самого батька. 

   Також, заяву про державну реєстрацію народження можна подати протягом місяця з дня народження дитини (ст. 144 Сімейного кодексу України) безпосередньо до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

 

Начальник відділу державної

реєстрації актів цивільного стану

Оксана Курцеба

Переглядів: 1028 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz