Субота, 20.04.2024, 07:54
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Травень » 6 » Першочергове забезпечення житловою площею учасників бойових дій
09:44
Першочергове забезпечення житловою площею учасників бойових дій

Стаття 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту закріплює ряд пільг з особами, які мають статус учасника бойових дій, а також прикріпленими до них особами. До пільг для цієї категорії осіб відноситься зокрема першочергове забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов - пункт 14 частини 1 статті 12 Закону.

Забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов здійснюється відповідно до Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання  їм жилих приміщень в Українській РСР затверджених Постановою Ради міністрів Української РСР і Української Республіканської ради професійних спілок від 11 грудня 1984 року №470.

Квартирний облік здійснюється, як правило, за місцем проживання громадян у виконавчому комітеті органу місцевого самоврядування відповідної територіальної громади.

Облік громадян,  які працюють на підприємствах, в установах, організаціях, що мають житловий фонд і ведуть житлове будівництво або беруть пайову участь у житловому будівництві, здійснюється за місцем роботи, а за їх бажанням - також і в виконавчому комітеті Ради народних депутатів за місцем проживання.

У випадках встановлених законодавством, громадяни можуть бути взяті на облік і не за місцем їх проживання.

Перелік підприємств, установ, організацій, а також їх відповідних частин (підрозділів), що здійснюють облік, затверджується спільним рішенням виконавчого комітету місцевої Ради і ради профспілок.

У виконавчих комітетах місцевих Рад ведення квартирного обліку покладається на відділи по обліку і розподілу жилої площі, а там, де таких відділів нема, - на службових осіб, призначених рішенням виконавчого комітету. На підприємствах, в установах, організаціях  облік ведеться житлово-побутовими (житлово-комунальними) відділами, а в разі їх відсутності - працівниками, призначеними адміністрацією підприємства, установи, організації чи органом кооперативної або іншої громадської організації за погодженням з  профспілковим комітетом.

Учасники бойових дій відносяться до категорії осіб, які згідно правил потребують поліпшення житлових умов.

Заява про взяття на квартирний облік подається відповідно до виконавчого комітету місцевої ради за місцем проживання громадян та адміністрації підприємства, установи, організації чи органу кооперативної або іншої громадської організації за місцем їх роботи.    

До заяви додаються:

довідка з місця проживання про склад сім'ї та прописку, видана організацією, яка здійснює експлуатацію жилого будинку, або громадянином, який має у приватній власності жилий будинок (частину будинку), квартиру;

довідки про те, чи перебувають члени сім'ї на квартирному обліку за місцем роботи (у виконавчому комітеті місцевої Ради).

Учасники бойових дій для взяття на облік першочергово, вказують про це у заяві і подають відповідні документи.

Правилами встановлені категорії осіб, які мають право на одержання жилих приміщень позачергово, учасники бойових дій згадані в цьому переліку одразу після таких категорій осіб: Герої Радянського Союзу, Герої Соціалістичної Праці, особи,  нагороджені орденами Слави, Трудової Слави, "За службу Батьківщині у Збройних Силах СРСР" усіх трьох ступенів; особи, які хворіють на тяжкі форми деяких хронічних захворювань; особи, заражені вірусом імунодефіциту людини внаслідок виконання медичних маніпуляцій; медичні працівники, заражені вірусом імунодефіциту людини внаслідок виконання службових обов'язків.

Учасники бойових дій, які дістали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях чи при виконанні обов’язків військової служби, забезпечуються жилою площею, у тому числі за рахунок жилої площі, що передається міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями у розпорядження місцевих рад та державних адміністрацій, - протягом двох років з дня взяття на квартирний облік.

Спеціаліст І категорії

Сколівського РУЮ                                                                    Козич В.Л.

 

 

Переглядів: 580 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz