Субота, 20.04.2024, 06:36
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Червень » 23 » Особливості реєстрації молодіжних та дитячих громадських організацій
10:53
Особливості реєстрації молодіжних та дитячих громадських організацій

   Право громадян на свободу об’єднання є невід’ємним правом людини, закріпленим Загальною декларацію прав людини, і гарантується Конституцією та законодавством України.

   Після проголошення державної незалежності України було проведено значну роботу з реалізації державної молодіжної політики, яка є одним із пріоритетних напрямків діяльності держави. В Україні сформовано відповідні структури, які здійснюють реалізацію державної молодіжної політики. До них належать і реєстраційна служба, яка проводить легалізацію молодіжних та дитячих громадських організацій за визначеною законодавством процедурою.

  Згідно Закону України «Про молодіжні та дитячі громадські організації» молодіжними громадськими організаціями є об’єднання громадян віком від 14 до 35 років, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на задоволення та захист своїх законних соціальних, економічних, творчих, духовних та інших спільних інтересів. Дитячі громадські організації – об’єднання громадян віком від 6 до 18 років, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на реалізацію та захист своїх прав і свобод, творчих здібностей, задоволення власних інтересів, які не суперечать законодавству, та соціальне становлення як повноправних членів суспільства. Потрібно зазначити, що всі громадські організації повинні обов’язково пройти державну реєстрацію (легалізацію). Легалізацію – це офіційне визнання об’єднань громадян, яке здійснюється шляхом їх реєстрації або легалізації шляхом повідомлення про заснування.

    Молодіжні та громадські організації утворюються і діють на засадах добровільності, рівноправності своїх членів, самоврядування, законності та гласності. Засновниками молодіжних та дитячих громадських організацій можуть бути громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, які досягли 15-річного віку. Членство може бути індивідуальним і колективним, фіксованим і нефіксованим. Як зазначалося вище, індивідуальними членами молодіжних громадських організацій можуть бути особи віком від 14 до 35 років, індивідуальними членами дитячих громадських організацій – особи віком від 6 до 18 років. Але, варто відмітити той факт, що вступ неповнолітніх віком до 10років до дитячих громадських організацій здійснюється за письмовою згодою батьків, усиновителів, опікунів або піклувальників. Особи старшого віку також можуть бути членами молодіжних та дитячих громадських організацій за умови, якщо їх кількість у цих організаціях не перевищує третину загальної кількості членів; у складі виборних органів молодіжних та дитячих громадських організацій кількість осіб старшого віку не може перевищувати третину членів виборних органів.

   Членські внески і добровільні пожертвування, отримані від юридичних чи фізичних осіб, що спрямовується на здійснення статутної діяльності молодіжних та дитячих громадських організацій, не є об’єктом оподаткування. Також, вказані організації можуть залучатися органами виконавчої влади та органами самоврядування до розроблення і обговорення проектів рішень з питань з державної політики щодо дітей та молоді. Важливим є також і те, що молодіжні та дитячі громадські організації звільняються від сплати за державну реєстрацію та збору за реєстрацію їх символіки.


 

 Провідний спеціаліст

реєстраційної служби                                 А.І. Фединишин


 

Переглядів: 634 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz