Субота, 20.04.2024, 09:30
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Квітень » 14 » Одержання учасниками бойових дій безкоштовного санаторно-курортного лікування
13:50
Одержання учасниками бойових дій безкоштовного санаторно-курортного лікування

Стаття 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту закріплює ряд пільг з особами, які мають статус учасника бойових дій, а також прикріпленими до них особами. Однією з пільг для такої категорії осіб є безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості  самостійного санаторно-курортного лікування пункт 3 частини 1 статті 12 Закону.

Надання безкоштовних путівок на санаторно-курортне лікування здійснюється органами соціального захисту населення у відповідності до Інструкції про порядок обліку, зберігання, розподілу та видачі путівок до санаторно-курортних та інших лікувально оздоровчих установ в органах соціального захисту населення України затвердженою наказом Міністерства праці та соціальної політики України №42 від 25 грудня 1997 року.

Органами соціального захисту здійснюється зокрема облік та зберігання санаторно-курортних путівок, які надходять до них, їхня відправка до пансіонатів та будинків відпочинку у відповідності до Інструкції.

Особа, яка бажає отримати безкоштовну санаторно-курортну путівку звертається із заявою до відповідного органу соціального захисту. Органи соціального захисту населення ведуть облік таких осіб у журналах відповідної форми з урахуванням принципу черговості отримання путівки у відповідності до права особи на безкоштовну путівку (наприклад ступінь захворювання).

Учасники бойових дій, які пройшли санаторно-курортне лікування за власний кошт мають право на компенсацію.

Порядок одержання такої компенсації на регулюється Постановою Кабінету міністрів України від 17 червня 2004 року №785 "Про затвердження Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян".

Компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування учасникам бойових дій виплачується за їх бажанням у розмірі вартості самостійного санаторно-курортного лікування на час проведення оздоровлення, але не більше ніж середня вартість санаторно-курортної путівки. Середню вартість санаторно-курортної путівки визначає Мінсоцполітики за поданням Фонду соціального захисту інвалідів та погодженням з Мінфіном щороку до 15 березня в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України про Державний бюджет на поточний рік.

Після отримання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування учасник бойових дій повинен, за його бажанням, заново подавати документи для взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Підставою для виплати учаснику бойових дій компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування є такі документи:

- заява про виплату компенсації;

- про сплату повної вартості санаторно-курортної путівки, про підтвердження   проходження санаторно-курортного лікування або зворотний талон санаторно-курортної  путівки; 

- документи, що підтверджують наявність у особи статусу учасника бойових дій.

Грошова компенсація виплачується через два роки після звернення із заявою про виділення путівки або виплату грошової компенсації, якщо вони протягом цього періоду особа не одержувала безоплатної санаторно-курортної путівки.

Право на компенсацію вартості самостійного санаторно-курортного лікування настає з дня звернення із заявою про її виплату один раз на два роки (з урахуванням року проходження самостійного санаторно-курортного лікування).

Компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування учасникам бойових дій виплачується управліннями праці та соціального захисту населення районних,  районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, структурними підрозділами з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських рад за умови подання довідки з місця роботи, навчання, служби про те, що протягом попередніх двох років не одержували безоплатну санаторно-курортну путівку.

 

Спеціаліст І категорії

Сколівського РУЮ

Переглядів: 1647 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz