П`ятниця, 29.03.2024, 07:35
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Березень » 11 » МОЖЛИВІСТЬ ПОДАННЯ ЗАЯВ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ.
13:30
МОЖЛИВІСТЬ ПОДАННЯ ЗАЯВ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ.

     Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Сколівського районного управління юстиції у Львівській області повідомляє, що відповідно до наказу Міністерства юстиції України на Львівщині, також стартує пілотний проект щодо подання заяв про реєстрацію актів цивільного стану через мережу Інтернет. Цей пілотний проект запроваджено з метою оптимізації процесу надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та створення сприятливих умов для їх отримання.
Громадяни, на яких поширюється даний пілотний проект, отримали можливість подавати документи до відділів ДРАЦС не тільки у звичайному паперовому форматі, а й не виходячи з дому, через мережу Інтернет - на спеціальному Веб-порталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» dracs.minjust.gov.ua. Веб-портал є офіційним сервісом подачі заяв або звернень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та є доступним усім користувачам Інтернету.
Доступ до електронних послуг Веб-порталу надається через особистий кабінет користувача, після реєстрації. Для цього користувач має заповнити реєстраційну форму, у якій обов’язково вказуються прізвище, ім’я, по-батькові, логін, адреса електронної пошти.
Зареєстровані на порталі громадяни можуть подати необхідні документи та заяви про державну реєстрацію шлюбу, про зміну імені, про зміну прізвища малолітньої дитини, про зміну прізвища дружини або чоловіка відповідно до статті 53 Сімейного кодексу України, про розірвання шлюбу подружжя, яке не має дітей, про розірвання шлюбу відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України, про державну реєстрацію розірвання шлюбу на підставі рішення суду, заяву матері та батька дитини про визнання батьківства, про внесення відомостей про батька за вказівкою заявника, про визнання батьківства після народження, спільну заяву чоловіка та дружини (колишнього подружжя) про невизнання чоловіка (колишнього чоловіка) батьком дитини, заяву про державну реєстрацію народження дитини, яка досягла одного року і більше, про реєстрацію народження з пропуском строку, про визнання батьківства до народження дитини, спільна заява попереднього чоловіка матері дитини та чоловіка у повторному шлюбі про визнання батьківства, спільну заяву попереднього чоловіка матері дитини та чоловіка у повторному шлюбі про визнання батьківства; заяви про повторну видачу свідоцтв: про шлюб, про зміну імені, про смерть, про народження, про розірвання шлюбу; заяви про внесення змін, доповнень до актового запису, про анулювання актового запису цивільного стану, про поновлення актового запису цивільного стан; заяви про видачу витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, за встановленими зразками та з накладенням електронних цифрових підписів на таких заявах.
Відповідні документи можна посвідчити цифровим підписом, або ж обрати зручний для себе час для того, щоб особисто посвідчити папери. Так само на порталі можна записатися на консультацію до спеціаліста.
В особистому кабінеті користувача відображається інформація про стан розгляду заяви або звернень, поданих через Веб-портал.
Разом із тим, подання до відділів ДРАЦС звернень щодо заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет не звільняє від необхідності особистого звернення заявника до відділу та подання ним документів, передбачених законодавством.
Крім того, передбачена можливість здійснювати сплату держмита за послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, плату за послугу щодо видачі витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, а також оплату платних послуг, які надаються відділами ДРАЦС, скориставшись послугами платіжних систем через Веб-портал.

НАЧАЛЬНИК

ВІДДІЛУ ДРАЦС                                                                                        ОКСАНА КУРЦЕБА

Переглядів: 790 | Додав: skolejust | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz