Четвер, 25.04.2024, 12:56
Cколівське районне управління юстиції  
Львівської області (неофіційний) Скоро відкриття офіційного веб-сайту skolejust.gov.ua







Головна | Мій профіль | Вихід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
"">
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Квітень » 6 » Державна реєстрація права власності на об'єкт незавершеного будівництва
13:14
Державна реєстрація права власності на об'єкт незавершеного будівництва

Державна реєстрація права власності на об'єкт незавершеного будівництва проводиться у порядку, встановленому для державної реєстрації прав щодо нерухомого майна, право власності на яке зареєстроване вперше.

Для реєстрації  права власності на незавершений об’єкт будівництва обов’язковою є наявність державної реєстрації речового права на земельну ділянку, на якій розташований об’єкт незавершеного будівництва. Як правило, державна реєстрація проводиться особою, яка проводить таке будівництво.

Для проведення державної реєстрації прав на відповідний об’єкт заявник подає органові державної реєстрації прав заяву, зразок якої буде надаватись реєстратором, під час якої заявник пред’являє документ, що посвідчує його особу.  Таким документом є:

-  паспорт громадянина України;

-  посвідка на проживання особи, яка мешкає в Україні;

- національний, дипломатичний чи службовий паспорт іноземця або документ, що його заміняє;

- доручення (довіреність).

            А також, заінтересованою особою подається реєстраційний номер облікової картки платника податку (ідентифікаційний код), крім випадків, коли особа через свої релігійні або інші переконання відмовляється від нього, офіційно повідомила про це відповідні органи державної влади та має відмітку в паспорті громадянина України.

Заявник разом із заявою про державну реєстрацію надає державному реєстратору такі документи:

  • заявник подає органові державної реєстрації прав заяву, зразок якої буде надаватись реєстратором, під час якої заявник пред’являє документ, що посвідчує його особу документ, що посвідчує особу заявника (пред’являється), копія надається;
  • документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з    Державного реєстру прав;
  • документ про сплату державного мита (крім випадків, коли особа звільнена від сплати державного мита);
    • документ, що посвідчує речове право на земельну ділянку;
  • витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку (у разі, коли в документі, що посвідчує речове право на земельну ділянку, відсутні відомості про її кадастровий номер);
  • документ, що відповідно до законодавства надає право на виконання будівельних робіт;
  • технічний паспорт;
  • у разі подання заяви про державну реєстрацію заінтересованою особою особисто така особа також подає копію реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб – платників податків (крім випадків, коли фізична особа через свої релігійні або інші переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податку, офіційно повідомила про це відповідні органи державної влади та має відмітку в паспорті громадянина України);
  •  у разі подання заяви про державну реєстрацію уповноваженою особою така особа також подає копію документа, що підтверджує її повноваження;
  • у разі подання заяви про державну реєстрацію уповноваженою особою, яка діє від імені фізичної особи, така особа подає копію документа, що посвідчує особу, яку вона представляє, та копію реєстраційного номера облікової картки платника податку такої фізичної особи. (У разі коли фізична особа через свої релігійні або інші переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податку, офіційно повідомила про це відповідні органи державної влади та має відмітку в паспорті громадянина України, уповноважена особа подає органові державної реєстрації прав копію документа, що посвідчує особу, яку вона представляє).

Якщо відповідно до законодавства право на виконання будівельних робіт виникає з моменту повідомлення уповноважених органів, заявник, крім документів, які зазначені вище, подає копію документа, що відповідно до законодавства підтверджує факт повідомлення.

Після прийняття заяви та всіх відповідних документів,  реєстратор видає заявникові картку прийому заяви про державну реєстрацію, яка підтверджує факт отримання оригіналів документів державним реєстратором. За результатами розгляду заяви про державну реєстрацію та документів, необхідних для її проведення, державний реєстратор приймає рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень або рішення про відмову в такій реєстрації.

На підставі прийнятого рішення щодо об’єкта нерухомого майна, право власності на який заявлено вперше, реєстратор відкриває  розділ у Державному реєстрі прав, реєстраційну справу та присвоює реєстраційний номер такому об’єкту.

Державний реєстратор на підставі прийнятого рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень вносить записи до Державного реєстру прав.

Після внесення записів до Державного реєстру прав державний реєстратор формує витяг з Державного реєстру прав та оформляє його у двох примірниках (крім випадків, передбачених Порядком), один з яких державний реєстратор долучає до реєстраційної справи.

Орган державної реєстрації прав не пізніше наступного робочого дня з моменту прийняття рішення про державну реєстрацію видає або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення заявникові витяг з  Державного реєстру прав разом з документами, що подавалися заявником для проведення державної реєстрації прав. Після отримання документів заявник повертає картку прийому заяви про державну реєстрацію з відміткою про отримання відповідних документів, яка підписується ним із зазначенням дати та часу їх отримання.  

Заява про державну реєстрацію, документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Державного реєстру прав, та документ про сплату державного мита не повертаються заявникові.

Реєстраційна справа підлягає довічному зберіганню в архіві, який створюється в органі державної реєстрації прав.

 

Провідний спеціаліст ВДРРПНМ РС

Сколівського РУЮ                                                                                   Кузів Т.Б.

Переглядів: 2280 | Додав: skolejust | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
PR-CY.ru
Корисні посилання
Корисні ресурси
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz